BØRN I RUMÆNIEN
Vort slogan er: ”Børn i Rumænien – giv dem en fremtid”

Navigering:
Startside
Op

Danish Friendship

Er en frivillig hjælpeorganisation, der hjælper børn i nød, fortrinsvis børnehjemsbørn i Rumænien, nær samarbejdspartner til "Børn i Rumænien"

DANISH FRIENDSHIP

Efter Ceasuscus fald og nogle år frem var der stor opmærksomhed på Rumænien, og danskernes interesse for at hjælpe de mange børnehjemsbørn var stor og der opstod en række hjælpeorganisationer. Nogle døde efterhånden ud. Andre kæmper stadig.

En af de organisationer der stædigt bliver ved er "Danish Friendship". Det er en lille, privat organisation med ca. 25 medlemmer. Medlemmerne bruger meget af deres fritid på at indsamle og pakke tøj, skolemøbler og legetøj til rumænske børnehjemsbørn. Foreningen har tre store lagerrum i hhv. Høje Taastrup, Avedøre Holme og Værløse, hvor alle tingene opbevares. Mindst en gang om året pakker de en lastbil med alle de mange tons indsamlede skolestole, cykler, madrasser og sweatere. To af medlemmerne følger årligt lastbilen til Rumænien for at sikre sig, at de mange ting lander i de rette hænder. Dorte Hansen og Bruno Kaae er to af de medlemmer, der de sidste mange år har brugt deres ferier på at følge lastbiler til Rumænien. De har i mange år støttet det samme børnehjem, men i år var det et nyt børnehjem, der ligger oppe i bjergene i det nordlige Rumænien.

Bruno Kaae og Dorte Hansen spiser mamelika, en rumænsk majsret.

  Send e-mail til birum@birum.dk hvis du vil vide mere om foreningen Børn i Rumænien.
  Send e-mail til web@birum.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted. (Web-master)
Copyright © 2001 Børn i Rumænien. Klik her for yderlig oplysning
Senest opdateret: 23. april 2002